Mijn mini-retirement

mini-retirement-kopie.jpg

 

Je moet niet wachten tot je 67 bent om op pensioen te gaan. Ik ben 31 en op 25 december vorig jaar vertrokken we met ons gezin om een lange reis te maken met als eerste bestemming Mexico. Hoe doe je dat? Wij verkochten ons huis, namen ontslag en trokken er op uit. Dat is in elk geval hoe wij het gedaan hebben.

Het idee is ontstaan toen ik mama werd van Richard vorig jaar in februari. Toen ik terug aan de slag moest realiseerde ik me dat mijn leven me niet langer voldoening gaf. Weinig slaap, veel werk, en een druk sociaal leven zorgden ervoor dat ik een wat verloren liep. Het was tijd voor een reset, ik noem het een mini-retirement. Het is een aanrader om je carrière even te onderbreken. Je krijgt meer ruimte om de zaken in perspectief te bekijken. Daarbij krijg je echt tijd en ruimte om te spenderen met elkaar. Het was altijd een droom om samen met mijn man en kind een deel van de wereld te ontdekken. Blijven dromen was geen optie voor mij…

Met een baby van 10 maanden was het wel spannend om dit avontuur te beginnen. Sommigen verklaarden ons gek. Zeker met Mexico als eerste bestemming. Het bleek onterecht, Mexico is een prachtig land: fantastische eet en drinkplekken, veel cultuur & warme mensen. Iedereen onthaalde ons met een glimlach. Onze favoriete plekken kan je hier terug vinden.

Ondertussen zijn we drie maand verder en kan ik een tussenbalans opmaken. Ik heb geleerd om weer de tijd te nemen voor mezelf en mijn gezin. Om 24u op 24u bij elkaar te zijn. Naar elkaar leren luisteren, elkaar (opnieuw) leren kennen en begrijpen. Gaandeweg zijn we gegroeid: we leerden onze angsten lossen en onze onzekerheden te accepteren.

Ondertussen zitten we vier weken in Los Angeles. Wij blijven er nog tot midden april om nadien drie weken naar New York te gaan.

Waarom zo lang in LA? Wel, aangezien we niet kunnen stilzitten en altijd de ambitie hadden om een eigen bedrijf te starten zijn we hier research aan het doen. LA is een omgeving die ons immens inspireert en waar ondernemerschap wordt toegejuicht.

We hebben al jaren een passie voor gezonde voeding en een gebalanceerde levensstijl. Met deze insteek is Guut ontstaan.  Onze missie is om onze klanten de beste wetenschappelijke testen aan te bieden om hun lichaam in kaart te brengen. Aan de hand van de testresultaten stellen we een persoonlijk voedingsplan/programma op om de specifieke wensen en noden van onze klanten te bereiken. Op dit moment zijn we druk bezig met partners voor onze testing te selecteren en bouwen we aan het prototype van ons process. We zijn tevens op zoek naar een mensen met een achtergrond in voeding en/of psychologie die samen met ons dit avontuur verder wil uitbouwen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s